divendres, 13 de novembre del 2009

Apunt ràpid i balanç 2009

No sabia que el “tio” de MGMT fos en Fran Perea…




Fins aquí l'apunt ràpid. Venia a reivindicar els Crystal Stilts.

Ara que ja estem a mitjans de novembre i podem començar a fer repàs de “lo mejor del año”, crec que Crystal Stilts es mereixen una plaça. No només perquè el teclista sigui guapo com Hleb o perquè el concert del Primavera ’09 fos molt guai i diguessin que Barcelona els hi encantava molt. A mi, com a inculta musical que soc, em semblen un grup original (si això és vàlid com a categoria).



Hi ha qui diu que són massa Joy Division. Bueno, a veure, no només per la veu i la roba del cantant hem de jutjar, jo penso que són prou diferents com per no deixar-nos portar per aquesta crítica (o és que The Pains of Being Pure at Heart no sonen com els Smiths dels nostres temps? Aquí parlaríem de fonts abans que de revival tal qual).

Torno amb allò de disc gravat a sota l’aigua, genial per anar en metro per París, per exemple. Prou fosc si no estem contents, prou alegre si fa bon dia, sempre es pot moure un peu (tap-tap-tap, així ballant), si sabem xiular (que no és el meu cas) també es pot… Vaja, per a tot està bé aquest grup. Per a una festa, per a una soirée domèstica, per a estudiar, per a una despedida romàntica...
He de confessar que els primers cops que els escoltava, abans del Primavera, a la quarta cançó em trobava irremediablement poc concentrada fent altres coses -després m’han anat agradant més i més. Però aquest és també el seu encant, hi ha grups amb els que no es pot fer això (jo soc molt fan de Jesus and Mary Chain, però depèn com, els ruiditos guitarreros molesten... com si escoltes Pavement per estudiar, sabeu?).

I amb això acabo, uns quants links de spotify i recordeu: grup revelació de l’any (i passa a les 3º fase de l’enquesta del primavera, amb lo qual no podeu dir "ja està la glory amb els gustos bizarros -deerhunter també passen entre els millors concerts dels 10 anys del festival...).

2 comentaris:

  1. pavement s'escolta a tothora. per estudiar, per llegir i per anar al cine. fins i tot es pot escoltar per escoltar altres grups. és l'únic grup que el gamba acceptaria que fos escoltat pels sudaques amb mòbils polifònics al metro. i punt. crystal stilts, molt bé, però menos lobos, caperucita! la pica de casa s'ha embussat i tot fa olor de clavaguera. merda barrejada amb antigues restes de pollastre rostit, granets d'arròs i algun cigarro extraviat, sabeu? ara és massa tard per comprar desembussador i no hi ha manera que marxi la pudor...que tingueu bona nit, macos, jo no la tindré

    ResponElimina
  2. ben dit balius, ben dit! no hi ha lloc no hora que no admeti una mica de PAVEMENT!

    sobre la pica, espero que ens mantinguis informats, volem saber com ha acabat.

    ResponElimina