dimecres, 29 d’abril del 2009

Vico Torriani



Em sap greu desplaçar tan ràpid la vostra atenció dels genials Ballboy, però avui m'han fet conèixer una cosa que sé que us agradarà a tots.

Aquesta cosa és en Vico Torriani, un suís que cantava, actuava, presentava programes a la tele i escrivia llibres de cuina (això últim és especialment important). D'això se'n diu un tio multidisciplinar, ostres!

Nascut el 1920, ja de jove va destacar per les seves dots artístiques. A partir d'una història en un concurs de talents l'any 1945 (això del Factor X no s'ho han inventat pas ara), començà una carrera fulgurant, plena d'èxits com la cançó d'Eurovision del seu país el 1958 o la de la loteria ARD de la tele (So schön, so leicht, kann unser Leben sein).

Estic resumint tant la seva trepidant història no per que en vulgui fer una caricatura o no el consideri una de les grans estrelles de la cançó que ha donat la noble llengua germànica, sinó perquè el que m'interessava a mi era presentar-vos aquest hit:
http://www.youtube.com/watch?v=zXEyPwU9VjE
Espero, sincerament, que gaudiu del vídeo, de la cançó i de la recepta. I que practiqueu alemany, cony, que se us ha de forçar per a tot!

2 comentaris: